Subscribe:

joi, 27 martie 2014

„Dăruind vei dobândi” - un program social-filantropic al Parohiei Măteşti

Concursul naţional de proiecte duhovniceşti organizat cu prilejul Anului omagial Euharistic (al Sfintei Spovedanii şi al Sfintei Împărtăşanii) şi Anul comemorativ al Sfinţilor Martiri Brâncoveni „Sfânta Euharistie - lumina vieţii creştine” este organizat cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel şi cu aprobarea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române (Temei nr. 8913/2013), de către Sectorul teologic-educaţional al Patriarhiei Române, în perioada 1 februarie – 21 mai 2014.

Ca urmare, Parohia Matesti, participa in cadrul acestul concurs de mini proiecte social-filantropice, in cadrul etapei pe Protoierii.

ECHIPA DE IMPLEMENTARE A PROIECTULUI:

Locatie: Parohia Măteşti, Loc. Măteşti, Com. Săpoca, Jud. Buzău

Coordonator:
Pr. Stoicescu Georgian-Laurentiu

Grupa de copii:
Toader Ion Daniel – 17 ani.
Toader Mihai Daniel – 16 ani.
Vintileanu Alin-Nicolae – 17 ani.
Şulă Răzvan-Valentin – 12 ani.
Zahiu Vasile Daniel – 11 ani.
Carp Cozmina Cecilia – 17 ani.
Bănică Lucian Ion – 16 ani.
Potîrniche Ştefania Alina – 17 ani.
Potîrniche Florin – 15 ani.
Brăescu Iuliana – 17 ani.

Proiectul s-a desfasurat in perioada : 24 Februarie-23 Martie 2014.

Beneficiarii acestui proiect sunt 3 familii cu copii, având o situaţie materială precară, totalizând un număr de 10 persoane.

Resursele umane ale proiectului au insemnat membrii grupul de cateheză ce au frecventat şi proiectul „Hristos Împărtăsit copiilor” din cadrul Parohiei Măteşti fiind receptivi cu privire la noul proiect. Resursele materiale sunt reprezentate de iconiţe cartonate ce există în biblioteca bisericii, şi diverse materiale ca piatra, paie de grâu, bucăţi de lemn, acuarele tempera aduse de către copiii participanţi din biroul lor de lucru şi altele pentru care nu s-au cheltuit sume băneşti, cu scopul de a crea, antrenând imaginaţia copiilor în vederea realizării unor produse specifice bisericeşti.Valorificarea produselor (iconiţe, candele, vaze cu motive religioase, icoane pictate pe sticla) s-a efectuat prin organizarea unei tombole, iar cu suma colectata au fost cumparate alimente pentru cele 3 familii. 1 comenteaza:

Pr. Romeo Ene, inspector eparhial spunea...

Proiectul Daruind vei dobandi a fost declarant castigator la faza pe Eparhie si va reprezenta Arhiepiscopia Buzaului si Vrancei la faza nationala ce se va desfăşura la Patriarhie în ziua de 21 mai 2014. Felicitari Parintelui Stoicescu pentru interes si seriozitate, precum şi copiilor pentru implicare în viaţa comunităţii!