Subscribe:

sâmbătă, 30 noiembrie 2013

Reteta Bors Calugaresc

 Dragii mei, pentru ca suntem in Postul Nasterii Domnului, si stiu ca multi dintre voi tineti acest post, am gasit de cuvinta sa va prezint si o reteta culinara a "borsului calugaresc" asa cum se numeste in termeni populari. Am gustat acest bors pentru prima data la o manastire de maici din zona Buzaului, si afland reteta doresc sa v-o impartasesc si voua. 


Ne trebuie:1 kg foi de varza ,2-3 cartofimai mari, 3-4 cepe de marime medie, 2-3 bucati ardei gras, 1-2 morcovi, 2-3 rosii medii,100 ml ulei, bors, sare ,o legatura de leustean.

Mod de pregatire: Ceapa si ardeiul se curata, apoi se toaca si se calesc in ulei incins, impreuna cu morcovul dat prin razatoare. Cand sunt patrunse, se adauga varza tocata fideluta si se stinge cu un litru de apa. Se lasa apoi la fiert cartofii cuburi nu foarte mari aproximativ 30-40  minute,dupa care i se adauga rosiile taiate felii  si borsul. Se adauga sare dupa gust. Apoi se mai lasa pe foc 15-20 de minute, iar aproape de final  se adauga leusteanul tocat nu foarte marunt.
 Pofta buna! Sa aveti un Post usor si cu folos duhovnicesc.

0 comenteaza: