Subscribe:

marți, 16 decembrie 2008

Nasterea Domnului - sarbatoare ce ne indeamna sa fim mai buni


An de an, data de 25 decembrie reprezinta sarbatoarea Craciunului, a Nasterii Domnului, plina de traditii si incarcatura spirituala deosebita.Prezenta colindelor in aceasta perioada a anului creste frumusetea praznicului imparatesc.Cat de frumos este marturisita Nasterea Mantuitorului la Betleem..."O, ce veste minunata...", ce linie melodica aparte si cata bucurie poate reda.
Care dintre noi nu isi aduce aminte, cu ocazia acestui sfant praznic, de copilarie, de casa parinteasca, de noaptea sfanta in care asteptam,cateodata cu cate un ochi deschis, ca Mos Craciun sa vina si sa ne aseze sub brad cadoul mult dorit...Si azi, asa ca niste "copii mari" il asteptam in continuare pe Mosul sa vina, numai ca odata cu varsta s-au schimbat si cadourile pe care le vrem. Nu ne mai dorim masinute, papusi, dulciuri...cu siguranta darurile pe care le cerem sunt acum sanatate, pace, mantuire...
"Bine este ca fratii sa locuiasca impreuna" zice textul sfant al Scripturii. Craciunul este si o sarbatoare a familiei. Prinsi de lucrurile zilnice, de serviciu, de treburi, intr-o anumita masura, in restul anului, uitam sa ne aducem aminte si de familie. Este intr-adevar un moment prielnic ca sa traim acest luminat praznic, in sanul familiei, impartasind iubire, bucurandu-ne si multumind lui Dumnezeu, pentru ceea ce ne-a dat, inconjurati de cei dragi si de aroma bradului impodobit. Insa sa nu uitam esenta acestei sarbatori, pentru ca multi oameni vad aceasta sarbatoare ca una doar a familiei uitand de fapt ca Craciunul este prin excelenta Sarbatoarea Nasterii Domnului si Mantuitorului nostru Iisus Hristos.
Multumind lui Dumnezeu pentru toate, cred ca este un moment prielnic pentru a fi mai buni.Sa uitam ce inseamna a uri, sa uitam ce inseamna a face rau, sa invatam sa iubim aproapele nostru, sa fim milostivi cu cei ce nu au nici macar ce pune pe masa de Craciun. Daruind vei dobandi.
As incheia acest scurt cuvant al meu cu cateva versuri superbe ale vechiului colind romanesc :
"E veselie si e cant
In casa ta acum,
Dar nu uita cand esti voios,
Romane, sa fii bun!"
Fie ca acest praznic luminos al Nasterii Domnului sa va aduca bucurie in casa si in suflete, sanatate, pace si liniste...La multi ani! Dumnezeu sa ne binecuvinteze!

0 comenteaza: